Originele verpakkingen voor selfcare-producten

Gezonde geest en lichaam

De laatste jaren hebben gezondheidsproducten een aanzienlijke groei gekend. Deze producten hebben een helende werking op lichaam en geest. Denk hierbij aan voedingssupplementen, kruidenremedies of gezondheidsdranken verkrijgbaar in diverse vormen van poeders, crèmes of pillen, tot ampules, drankjes of druppelflesjes. Fabrikanten hechten veel belang aan de verpakking en streven naar originaliteit. In deze blog lichten we enkele voorbeelden toe van bijzondere verpakkingsideeën voor dergelijke producten.

Elke dag de juiste dosis

De branding en uitstraling van deze producten zijn net zo belangrijk als de inhoud zelf. Merken kiezen daarom vaak voor originele vormen en luxe afwerkingen. Zo heeft UNNU Health een handige dispenser of verdeeldoos voor dagelijkse dosering van pillen. Allergan Aesthetics geeft de voorkeur aan een luxe doos met magneetsluiting. Bij het openen van de doos komt eerst de productwaaier te voorschijn. De producten zelf zitten onder de inlay verborgen.

Handle with care

Fragiele en breekbare items verdienen een passende verpakking. Naast een stevige doos zoals een luxe doos of verzenddoos, zorgt ook de inlay ervoor dat de items mooi in de doos vastliggen. De inlay op maat kan uit stevig karton of mousse bestaan, of van een innovatief materiaal dat zowel ecologisch als isolerend is. Onze experts geven graag advies.

Opvallend chic

De luxe doos met deksel of magneetsluiting valt meteen op door zijn scherpe hoeken en randen. Minimale verfijningen zoals het logo in foliedruk of UV-vernis kunnen de luxe doos direct meer cachet geven. Zo kiest Senitas voor een luxe doos met opstaande kraag en oranje foliedruk op het deksel. Ook de papiersoort is van belang. Mat structuurpapier of glanzend gestreken papier creëert een andere beleving. Laat de verpakking overeenstemmen met de branding.

Ecologisch bewust

Selfcare-producten zijn gericht op het algemene welzijn van de mens, dus inspanningen op het vlak van ecologie of duurzaamheid zijn essentieel. Een bewuste keuze aan materialen, bruikbare voorraden en productie dragen bij aan een positief imago. Onze drukkerij neemt heel wat duurzame initiatieven op het vlak van productie, grondstoffen en energie.

Sober of hip?

Er zijn dus tal van originele ideeën om gezondheidsproducten op een passende wijze te verpakken. Afhankelijk van het product en het bedrijfsimago is zowel een sobere als meer blitse verpakking mogelijk. We helpen je graag met de juiste keuze.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!