Kaasverpakking: foodsafe en veelzijdig

Premium kaas van bij ons

Kaas is er in alle smaken en geuren. Ook België mag zich trotse producent van meerdere topkazen noemen. Vooral de abdijkazen zoals Postelkaas, Westmalle,... vallen hier in de smaak. Deze ambachtelijke producten moeten natuurlijk goed herkenbaar zijn bij de consument. Kaasfabrikanten willen zich dan ook onderscheiden en hun kaasmerk in de kijker plaatsen. Daarom worden ze voorzien van de juiste kaasverpakking, kaasetiketten en kaaslabels. Zo springt jouw kaas direct in het oog!

Voedselveilig verpakt

Verpakking voor kaas komt direct in contact met het product. Daarom gebruiken wij voor onze kaasetiketten, kaasvloei en kaasbanderollen enkel voedingsgeschikt basismateriaal. Bovendien drukken we met foodsafe bio-inkten. We kunnen als bedrijf sterke garanties voorleggen op het vlak van voedselveiligheid en kwaliteit dankzij ons BRCGS-certificaat. Een belangrijke norm in de voedingssector. De kaasverpakking en etiketten zijn altijd voorzien van de wettelijk verplichte informatie en de nodige traceerbaarheid. We kunnen alles op maat bedrukken en produceren, de mogelijkheden zijn dus vrij breed. Onze specialisten hebben de nodige knowhow opgebouwd en weten er gelukkig alles over.

Goed gelabeld!

Kaas kan in verschillende vormen gemaakt worden. Je kent ze wel, de typische ronde harde kaasbol of de geitenkaasrol in het witte jasje. Voor elke soort kaas wordt de aangepaste kaasverpakking voorzien, op maat en onderscheidend.

Zo kan een harde ronde kaas zoals Klaartjes Kaas voorzien worden van een kaasvloei op de voorkant en een kaasbanderol op de zijkant. Als een kaas in kaaspunten wordt onderverdeeld, dan worden driehoekige kaaslabels gebruikt. Zo blijft het merk goed zichtbaar na het aansnijden van de kaas.

Zachtere kazen worden in een boterpapier, ook wel parchment papier, verpakt. Dit papier heeft namelijk een vetvrije coating. Meestal wordt er ook een kaasetiket op de kaas zelf gelegd. Daarna worden ze in een bedrukt kartonnen kaasdoosje gestopt. De kaasspecialisten bij Kaasaffineurs Van Tricht kennen er alles van. Een kaasje van bijvoorbeeld Brique wordt op haar beurt in vloeipapier gewikkeld en in een bijpassend doosje zonder deksel verpakt. Een wikkel houdt het geheel bijeen.

Say cheese!

Op een kaasplank of Breugelplank wil je natuurlijk dat de kaas herkend kan worden. Met originele vlaggetjes kan je opvallen en de kaassoort markeren. Zo kan iedereen zijn favoriet uitkiezen. Tenslotte kunnen de kazen met een verzenddoos verzonden worden met de post of stevig verpakt voor verdere verhandeling.

Er is dus een heel ruim aanbod aan kazen. De juiste verpakking zorgt ervoor dat consumenten de geschikte kaas kopen. Kies voor foodsafe verpakkingen volledig op maat. We helpen graag jouw kaas origineel verpakken.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!