Alternatieve papiersoorten uit afval

Duurzame papiersoorten uit afval

Met onze drukkerij dragen we duurzaam ondernemen en ecologisch produceren hoog in het vaandel. We houden dan ook de evoluties op dat vlak voortdurend in het oog.

Het is geen geheim meer dat de grafische sector uitdagende tijden kent. We worden geconfronteerd met lange levertijden en opgelegde papierquota. Om nog maar te zwijgen over de torenhoge energieprijzen. Het afgelopen jaar hebben we samen met onze partners telkens creatieve oplossingen uitgewerkt. Zo werken we met deelleveringen of schakelen andere productieprocessen in. Zonder onze kwaliteitsnormen uit het oog te verliezen.

Lees meer hierover in dit artikel.

Alternatieve vezels verwerken

Ook onze leveranciers zijn inventief alternatieven gaan zoeken. Dit bracht hen bij de verwerking van alternatieve vezels in plaats van houtvezels voor het maken van papier. Zij brengen papiersoorten op de markt van gras, hennep, katoen en stro. De afval van deze grondstoffen wordt verwerkt tot bedrukbare vellen papier. Een mooie bijkomstigheid is dat deze afvalvezels in overvloed beschikbaar zijn. Denk aan afval uit de textielsector van afgedankt textiel, de voedingsindustrie en de landbouw.

 

Deze alternatieve vezels zijn in overvloed beschikbaar én hebben tal van voordelen. Een duurzaam alternatief voor houtvezel. 

De voordelen van hennep

Zo zijn hennepvezels bijvoorbeeld natuurlijk licht van kleur. Dit vereist minder energie om te bleken. De lange hennepvezel is ook beduidend sterker dan de houtvezel. Ook op termijn is deze vezel minder gevoelig voor verkleuring en heeft het een langere levensduur.

Druktoepassingen geslaagd

Zijn deze alternatieven eenvoudig te bedrukken en te verwerken tot stevige verpakking? Jazeker. De toepassingen zijn heel breed. Onze experts denken graag met je mee om jouw project te doen slagen met de geschikte keuze.

Alle alternatieve papiersoorten beschikken over de nodige eco-labels en certificaten.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!