IN DE PERS: Duurzaam all-the-way

Interview First Impression

Febelgra, de Federatie van de Belgische Grafische Sector, deelde onlangs een interview in hun magazine First Impression. Daarin vertelt Bern Bosmans wat duurzaam ondernemen voor zijn bedrijf betekent.

 

 

‘We zien het duurzaam verhaal heel breed. Als drukkerij doen we inspanningen op meerdere gebieden. Zo verloopt niet alleen de productie duurzaam, maar er wordt ook gewerkt aan een lange termijn relatie met klanten en leveranciers. We bouwen aan vaste partnerships.’ – zegt Bern Bosmans in het interview.

Kleine acties, grote impact

De aanlevering van de goederen verloopt al jaren zo efficiënt mogelijk. De leveranciers kunnen via een aparte nachtsluis aanleveren. Zij kunnen zo buiten de kantooruren en buiten de fileproblemen bij ons terecht. Zonnepanelen en groene stroom van het windmolenpark in Lommel voorzien de nodige energie.

Het duurzaam verhaal gaat nog een stap verder. In de productie wordt aan warmterecuperatie gedaan om het atelier op te warmen. De gebruikte inkten zijn biologisch. En moderne drukpersen zorgen voor een performante productie.

Alternatieve papiersoorten uit afval

Als gevolg van de papierschaarste en de lange levertijden van karton zijn alternatieve papiersoorten gebaseerd op hennep, gras, katoen en stro ontstaan. Deze nieuwe papiersoorten zijn afkomstig uit afval. Zo is de katoenvariant gemaakt uit afgedankte kledingstukken. Bovendien zijn de drukresultaten prima.

 

Lees meer over onze alternatieve papiersoorten.

 

Het volledige persartikel in het magazine First Impression van Febelgra, kan je hier terugvinden. Editie november 2022.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!