Unboxing, de kunst van het uitpakken

Hoe zorg je voor de ultieme unboxing ervaring?

Over unboxing - letterlijk het uitpakken van de doos - zijn al heel wat video’s gedeeld. Mensen filmen hoe ze een pakketje openen en wat hun beleving is. Want een geschenk of zending ontvangen, is zoveel meer dan de inhoud alleen. Veel webshops en bedrijven hebben dit begrepen en zetten hierop meer en meer in. Ze doen er alles aan om deze unboxing ervaring te overstijgen van hun concurrenten. Lees verder hoe verpakking een grote rol hierin speelt.

Verpakking om mee uit te pakken

Start met het kiezen van een doos op maat die past bij jouw product. Ga je voor een basic verzenddoos of mag het iets chiquer met een luxe doos? Bepaal de doos die de juiste uitstraling aan jouw product geeft. Zo kan de vorm van de doos al een eerste indruk nalaten. Kijk maar naar onze waaierdoos of gondeldoos.

Je kan de doos afwerken in een stijlvol structuurpapier in een effen kleur of de doos full colour opdrukken in jouw huisstijl. Ook de binnenkant van de doos kan je laten bedrukken. Een leuke boodschap in het deksel of op de bodem van de doos zal zeker een glimlach toveren op het gezicht van de ontvanger. Ook een handige inlay waarmee de items mooi vastliggen in de doos, is een meerwaarde. Deze kan je omtoveren tot een origineel onderdeel. Foliedruk in goud of zilver geeft de doos een stijlvol accent.

Bijpassend drukwerk maakt het plaatje compleet. Zo kan een leuke kaart of een brochure de unboxing beleving versterken. Het is belangrijk om de stijl van het drukwerk overeen te laten stemmen met de inhoud en de verpakking van de doos voor een totaalbeleving.

Hergebruik motiveren, een mooi gebaar

Overweeg ook het duurzame aspect. Hoewel karton ecologisch opgedrukt wordt met bio-inkten en gerecycleerd wordt, is het toch fijn om een tweede leven aan de doos te kunnen geven. Misschien hou je van een speleffect en laat je op de bodem van de doos een dambord drukken? Of koppel je een wedstrijd aan de doos voor de leukste dooscreatie? Inzetten op hergebruik door de doos ook voor andere doeleinden te laten gebruiken, zet jouw bedrijf ongetwijfeld in een positief daglicht.

Tot in de kleinste details

Door creatief na te denken kan je de unboxing tot een ware beleving maken. Als het complete verhaal tot in de kleinste details uitgewerkt is, krijgt de inhoud een uitgesproken meerwaarde. Gelukkig zijn de mogelijkheden heel uitgebreid. We denken graag met je mee om jouw product een onvergetelijke unboxing beleving te geven.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!