Dit zijn de trends in verpakkingen voor 2024

Verpakken om uit te pakken

Bedrijven die willen uitpakken met hun verpakking beschouwen het beschermen van de inhoud slechts als een klein onderdeel van het grotere geheel. Het ecologische aspect van de verpakking wint aan belang. Verder wordt er geïnvesteerd in opvallende accenten op de verpakking waardoor deze meer karakter krijgt. In deze blog gaan we dieper op deze trends in.

Focus op duurzaam

Elk bedrijf is zich bewust van de klimaatverandering en doet hiervoor de nodige duurzame inspanningen. Door lokaal te produceren beperken we de CO2-uitstoot en transportkosten. Wie kiest voor een doos op maat verkleint onnodig volume en draagt ook bij aan duurzaamheid. We merken dat bedrijven massaproductie uit de weg gaan en doordacht aantallen bepalen.

Bewuste keuzes

Bedrijven laten zich omringen door partners die passen binnen hun duurzaam beleid. Onze drukkerij neemt diverse maatregelen, zoals het gebruik van energie van het nabijgelegen windmolenpark en eigen zonnepanelen. Daarnaast wordt de energie van de machines hergebruikt voor de verwarming. Ook op productieniveau maken we bewuste duurzame keuzes. Zo drukken we met biologische inkten op FSC-papier. Onze inspanningen worden ondersteund door certificaten zoals het FSC-label, het BRCGS-certificaat en ISO-normen.

Heb je ’t gezien?

Bedrijven streven ernaar gezien te worden en op te vallen in de markt. De verpakking van het product sluit aan bij de branding strategie. Verpakkingen op maat moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook origineel en vernieuwend. Daarbij speelt een verfijnde afwerking zoals folie of spotvernis een belangrijke rol. Deze ambachtelijke druktechnieken geven de verpakking een extra cachet. Ook de binnenkant van de doos krijgt de nodige aandacht door bijvoorbeeld een inlay op maat of originele opdruk. Zo wordt het unboxen, letterlijk het openen van de doos, een onvergetelijke ervaring of beleving.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!