Hoe boterpapier ook hip en trendy kan zijn

Voedingsgeschikt vloeipapier

Boterpapier, ook wel parchment papier of vloeipapier genoemd, is een dunne papiersoort met een vetvrije coating. Deze papiersoort is 100% foodsafe voor direct contact met voedingsmiddelen. In de voedingssector zien we een toename in het gebruik. Ook andere sectoren pikken het op. Parchment papier heeft tal van voordelen. Meer nog, het wordt zelfs een item om je bedrijfsimago mee op te krikken! We lichten in deze blog toe hoe zelfs vloeipapier cool kan zijn.

Hippe hap

Wie houdt van de snelle keuken, zal zeker het vloeipapier al gespot hebben bij zijn favoriete burgertent. Maar ook de meer trendy fastfoodketens à la Babu van sterrenchef Gert de Mangeleer zijn fan en zetten het vloeipapier in voor het verpakken van hun streetfood. Zo smaakt de burger een pak beter, niet?

Instaproof

We zien het boterpapier ook bij gekende restaurants opduiken. Denk aan Bar Bulot* in Brugge of het 5-sterren hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen. Daar wordt de boter op tafel afgedekt met stijlvol boterpapier. Jonge keukenchefs gaan zelfs een stapje verder en durven het boterpapier breed toe te passen. Op de broodplank, in de frietschaal of als bordbescherming? Het logo van het restaurant is altijd zichtbaar en geeft de gerechten een nonchalante toets. Een belangrijke zet, zeker nu influencers op Instagram of TikTok maar al te graag hun laatste horecabezoek delen met hun volgers.

Restaurants hechten veel belang aan branding. Met deze eenvoudige oplossing staat hun logo altijd in de kijker. Ook bij influencers die volop sharen op social media. 

Kaas en boter

Ook producenten van kaas en boter gebruiken het boterpapier om hun producten te verpakken. We voorzien de verpakking van de wettelijk verplichte informatie en de nodige traceerbaarheid. Zo wordt het bekende kaasje Brique in vloeipapier gewikkeld en daarna in een bijpassend doosje zonder deksel verpakt. Een wikkel houdt het geheel bijeen. Ook de goei boter van Catharinadal is voedselveilig ingepakt. Lees hier meer over onze voedselveilige kaasverpakking.

Budgetvriendelijke oplossing

Je ziet, het vetvrije vloeipapier is multi-inzetbaar. Patissiers, chocolatiers en koffieshops maken er al langer gebruik van. Bijvoorbeeld als tussenvel voor pralinedozen of anti-kleefvel bij gebak. Bovendien is het vloeipapier ecologisch bedrukt met bio-inkt. Onze drukkerij is BRCGS-gecertificeerd voor voedselveilige en kwaliteitsvolle verpakking, een belangrijke norm in de voedingssector. En last but not least, met een beperkt budget kan je instant impact maken. Onze experts tonen je graag de mogelijkheden.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!