Hoe kan je voeding veilig verpakken?

Voedingswaren verdienen een voedingsgeschikte verpakking. Zo is direct contact met levensmiddelen gegarandeerd veilig en blijft de inhoud langer vers. Om aan de strenge voedingsvoorschriften te voldoen, produceren we voedselveilige verpakkingen met voedingsgeschikt karton. Het opdrukken verloopt met biologische inkten zonder solventen. Een specialisatie waar onze drukkerij zich volledig in heeft verdiept. Bovendien zijn we bekroond met het BRCGS-certificaat. Dit is een belangrijke garantie in de voedingssector wat betreft kwaliteit en voedselveiligheid. We lichten in deze blog enkele voedingsgeschikte toepassingen uit.

Opvallende productdoos

Voor het verpakken van droge voeding zoals granola en noten stellen we een productverpakking voor. Hiervoor gebruiken we vouwkarton met offset opdruk wat volledig op maat kan geproduceerd worden. Voor Nootzaak, vervaardiger van vezelrijke voeding zoals granola en notenmixen, ontwerpen we een productdoos met een venster aan de voorzijde. Zo is de inhoud altijd zichtbaar in het winkelrek. Voeg daarbij een handige verzenddoos om online bestellingen en geschenkpakketten te versturen.

Hippe foodbar

Wie houdt van de snelle hap, ziet ongetwijfeld bij zijn favoriete snackbar burgerdoosjes en frietpunten passeren. Babu, de fastfoodketen van sterrenchef Gert de Mangeleer, zet deze voedingsveilige items in om zijn streetfood te verpakken. De frietbakjes zijn ook een origineel alternatief om op bedrijfsfeestjes of communies te gebruiken. De cups kunnen dan weer ingezet worden als ijscoupe of snoepbeker. Ook met deksel verkrijgbaar.

Komt het water je al in de mond bij deze snackverpakking?

Naamsbekendheid vergroten

Catharinadal, fabrikant van zuivelwaren, verpakt zijn ‘goei’ boter er in. Ook de hippe chefs gaan er in hun restaurants mee aan de slag. Je raadt het al. We spreken over het parchment papier of boterpapier. Dit veelzijdige papier heeft een vetvrije coating. Een originele manier om aan branding te doen en tegelijk een nonchalante indruk mee te geven. We zien het opduiken als afdekking van de boter bij het 5-sterrenhotel Botanique Sanctuary Antwerp, als bescherming van de broodplank en als inlegvel bij de frietjes zoals bij sterrenzaak Bar Bulot*. Nog meer leuke ideeën lees je in onze blog.

Zoete verleiding

Chocolade, wie is er niet verzot op? De heerlijke artisanale pralines verdienen natuurlijk een trendy pralinedoos. Chocolatiers zoals chocolaterie Boon uit Hasselt laten hun pralines schitteren in een originele verpakking. Denk aan het schuifdoosje met satijnlint en inlay op maat. Een stijlvolle presentatie, ideaal als presentje voor je personeel of zakenrelaties. Het parchment of boterpapier zorgt dat de producten mooi gescheiden blijven van elkaar.

 

Kaaspunt, kaasbol en schimmelkaas

Kaasverpakking is een expertise waarin onze drukkerij zich heeft verdiept. Voor een harde kaas zoals Klaartjes Kaas of Westmalle voorzien we kaaslabels op maat. Zo is het merk nog zichtbaar na het aansnijden van de kaas. Een zachte kaas of schimmelkaas wordt in een boterpapier verpakt en voorzien van een label en eventueel een kaasdoosje. Denk aan de kaas van La Brique. Lees meer over kaasverpakking in onze blog.

Premium vlees en charcuterie

Kwaliteitsslagerijen pakken ook graag uit met originele verpakkingen. Zo vinden ook meesterslagers Dierendonck en Rondou de weg naar onze drukkerij. We drukken onder andere labels voor potten paté en fijne vleeswaren. Of een stoere Vaderdagbox mét opdruk van een heus dartsbord. De passie voor het ambacht en het respect voor de natuur stralen ervan af. Enkel voor échte levensgenieters.

Je ziet, de mogelijkheden om voedingswaren te verpakken zijn heel divers. Met onze opgebouwde knowhow kunnen we een brede waaier aan mogelijkheden aanbieden en zijn we de ideale partner om jouw project te doen slagen. Onze experts helpen je graag verder.
Meer info over het BRCGS-certificaat, kan je hier lezen.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!