Hoe stijlvolle verpakking ook duurzaam kan zijn

De Cadeau-gekte

De eindejaarsperiode staat voor de deur, en dat betekent dat cadeaus weer centraal staan. Het plezier van het geven én ontvangen van geschenken is iets waar we allemaal naar uitkijken. Maar laten we eerlijk zijn, een leuk geschenk wordt nog specialer wanneer het in een prachtige verpakking zit. Want wie wil niet dat zijn geschenk een blijvende indruk maakt? Onlangs hebben we zelfs een blog geschreven over de kunst van het uitpakken, het zogenaamde unboxing.

Ook bedrijven hebben dit goed begrepen. Zij zoeken naar originele en duurzame oplossingen om hun product te verpakken. Zo wordt het product instant naar een hoger niveau getild. Hoe kan je inzetten op stijlvolle geschenkverpakking én tegelijk ecologisch bewust zijn? In deze blog lichten we enkele duurzame mogelijkheden toe.

Twee voor de prijs van één

Een assortiment lokale specialiteiten en lekkernijen is een populaire attentie. We stellen ze samen volgens smaak en budget. Natuurlijk willen we deze losse items in een originele verpakking presenteren. Daarvoor is de draagdoos de geschikte oplossing. Deze doos heeft het allemaal: verpakking en draagtas in één. Hét ecologisch alternatief op cellofaan of draagzakken. De dozen kunnen bovendien plat en ongevouwen gestockeerd worden waardoor ze minimale ruimte innemen. Hier kan je zeker mee uitpakken!

Wordt volledig op maat geproduceerd in de huisstijl. Ook verkrijgbaar in 100% voedingsgeschikt materiaal.

Duurzame kenmerken:

  • Verpakking wordt op maat gemaakt = minder kartonverbruik
  • Plat en niet gevouwen geleverd = minder volume tijdens het transport en op locatie
  • 100% duurzaam geproduceerd met biologische inkten en karton

Hier is da feestje

Ook traiteurs en cateraars hebben in de feestperiode heel wat bestellingen te verwerken. Of het nu gaat om het samenstellen van afhaalmenu’s of ontbijtmanden, een snelle verwerking van de orders is essentieel. Daarvoor kan de stapeldoos een handige oplossing bieden. Deze ecologische optie is 100% voedingsgeschikt. De voedingswaren worden smakelijk gepresenteerd in deze handige doos die bovendien frigoproof is. De doos sluit af met een gepersonaliseerd deksel. De stapeldoos is eenvoudig te stockeren en te stapelen. Klanten kunnen de stapeldoos makkelijk dragen met de handvatten op de zijkant.

Een aantrekkelijke verpakking of giftbox waarin de culinaire inspanningen helemaal tot hun recht komen!

Duurzame kenmerken:

  • Stapelbaar en ruimtebesparend
  • Recycleerbaar
  • 100% ecologisch geproduceerd met biologische inkten en karton

It’s a wrap

Wie een originele manier zoekt om delicate producten te verpakken of af te dekken, kan opteren voor het foodpaper. Dit speciale papier heeft een vetvrije coating en is 100% voedingsgeschikt. Het is multi-inzetbaar en eenvoudig in gebruik. Door het bedrijfslogo op te drukken, staat jouw merk extra in de kijker.

TIP:

Verkies je kwaliteit boven kwantiteit? Willen jouw klanten hun geschenk een luxe uitstraling geven? Het is volkomen aanvaardbaar om een bijdrage te vragen voor geschenkverpakking. Want, wie wil er nu niet indruk maken met een schitterend verpakt geschenk bij zijn relaties?

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!