Waarom deze verpakking altijd scoort

Origineel uit de hoek komen

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar unieke verpakkingen voor hun producten. Gelukkig zijn er al veel originele alternatieven voor de klassieke vormen. Een verpakking die al snel uit het rijtje springt door zijn opvallende vorm is de draagdoos. Veelzijdigheid troef, handig en praktisch. Of het nu gaat om zware items of fragiele producten, met de draagdoos zit je altijd goed. In deze blog gaan we dieper in op het allround karakter van deze verpakking.

Verrassend knap

De draagdoos duikt in diverse sectoren op. Zo overhandigt JEBA Vastgoed de sleutel van de woonst in een mini variant van de draagdoos. Ola Pola maakt er een heuse piratendoos van om zijn Cola rum met bijhorend glas te promoten. Boxmans creëerde voor haar event een doos met een gat waaruit een muntplant piepte.

Verrassend uit de hoek komen, werkt versterkend voor je merk.

Handigheid troef

Zoals de naam al doet vermoeden, is de draagdoos voorzien van handvatten. Hierdoor kan de doos makkelijk meegenomen worden. Wie een subtielere draagoptie wil, kan kiezen voor twee ‘vingergaten’ aan de bovenkant van de doos. Urban Nails heeft de doos omgedoopt tot ‘lunch’ box waarin ze een starterspakket voor studenten verzamelen.

Ecologisch & duurzaam

Rond de feestdagen zijn geschenkpakketten met losse items een felbegeerd relatiegeschenk. Hiervoor is de draagdoos ideaal aangezien je ze naar hartenlust kan vullen met leuke producten. De draagdozen worden gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en opgedrukt met bio-inkten, waardoor het duurzaam imago behouden blijft. Bovendien nemen ze weinig opslagruimte in doordat ze plat geleverd worden. Aerts speculaas vulde de draagdoos tijdens de feestdagen met heerlijke lekkernijen.

Wie zoet is

Als de draagdoos in direct contact komt met voedingswaren, dan wordt deze uit voedingsgeschikt karton geproduceerd. De verpakking draagt bovendien het BRCGS-label, een sterke garantie voor kwaliteit en voedselveiligheid. Snoepgroothandel Alaerts gebruikt de draagdoos om Sint-snoepgoed in te verpakken. Het venster in de doos geeft een voorsmaakje van de zoete inhoud.

Kortom, de draagdoos heeft het allemaal. Ze valt op door haar unieke vorm, is veelzijdig én handig om te dragen. Geen wonder dat veel bedrijven voor deze populaire doos kiezen.

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!