Hoe bescherm je de inhoud van je verpakking optimaal?

Er zijn heel wat redenen om de inhoud van je verpakking goed te beschermen. Het is cruciaal dat je product in goede staat wordt afgeleverd bij de klant. Daarvoor moeten de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd kunnen worden. Uiteraard moet de verpakking ook voldoen aan de verwachtingen van de ontvanger op het vlak van duurzaamheid. Voeg daarbij dat verpakking de merkidentiteit van jouw onderneming uitstraalt. In deze blog gaan we dieper in op hoe je de inhoud van jouw verpakking optimaal kan beschermen.

Het juiste karton kiezen

De keuze van het materiaal is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je de doos versturen via de post of via een transportdienst, dan is het belangrijk dat de doos stevig genoeg is. Zo ben je zeker dat je pakket veilig en in optimale staat geleverd wordt. Onze verzenddozen op maat zijn hiervoor uitermate geschikt. Ook de inhoud van de doos bepaalt mee welk karton het meest geschikt is.

Is het een zwaar en ruw product of eerder licht en fragiel? Moet de doos een stijlvolle uitstraling hebben, dan is de luxe doos het ideale product. Een productverpakking moet dan op haar beurt vooral functioneel zijn zodat het makkelijk hanteerbaar is in de winkel. Wanneer voedingswaren in direct contact komen met het karton, is het noodzakelijk om te opteren voor een voedingsgeschikte verpakking. Lees in dat verband onze blog over voedingsgeschikte verpakkingen Hoe kan je voeding veilig verpakken?.

Het nut van de inlay

Daarnaast heeft ook de inlay of insert een belangrijke functie. Deze zorgt er namelijk voor dat de producten mooi vastliggen in de doos. Het vangt de schokken mee op tijdens het transport waardoor je product extra bescherming krijgt. De inlay in de doos kan er ook voor zorgen dat de producten mooi gepresenteerd worden en je product als het ware een upgrade krijgt. Als je ervoor kiest om een inlay in karton te gebruiken, dan kan er ook een opdruk op de inlay staan. Zo krijg je een onvergetelijke unboxing ervaring. Over het wow-effect bij het openen van een verpakking kan je meer lezen op onze blog Unboxing, de kunst van het uitpakken.

“Voor onze klant Niko, producent van lichtschakelaars, kozen we voor een inlay in schuim. Niko vroeg ons om het klikgeluid bij het drukken op de schakelaar ook te laten horen. Een pittige uitdaging!”

De meest voor de hand liggende en economische oplossing is een inlay in karton. Echter wanneer een product extra bescherming nodig heeft of een bepaalde flair moet uitstralen, kan schuim of mousse de oplossing zijn. De inhoud van de doos kan ook gevoelig zijn aan temperatuurschommelingen of vocht. Hiervoor raden we een inlay aan die biologisch afbreekbaar is én bovendien een isolerende werking heeft. Een duurzame innovatie!

Duurzaam verhaal

Door te kiezen voor zowel een doos als een inlay op maat, wordt geen overbodig karton gebruikt. Een mooi duurzaam verhaal waar klanten veel belang aan hechten. Zorg ervoor dat het karton FSC-gecertificeerd is – dit wil zeggen geproduceerd uit papier van verantwoord bosbeheer. En dat de productie ecologisch verloopt. Lees in onze blog hoe wij dit aanpakken We bouwen mee aan een groene toekomst.

Het duurzame aspect kan ook in een ander opzicht bekeken worden. Denk aan een herbruikbare doos of een verpakking met meerdere doeleinden.

Zo liet onze klant Rondou een BBQ-box designen met een spelbord op de achterzijde. Recycleren was nooit zo leuk! 

Het is belangrijk om het duurzame ecologische aspect zo te betrekken in jouw verpakking zodat jouw klant jouw waarden begrijpt en waardeert.

Tot slot zien we dat het beschermen van de inhoud een belangrijk aspect is bij de keuze van de soort verpakking. Kies een kartonsoort die geschikt is voor jouw product en bekijk of een inlay een meerwaarde kan bieden. Ga voor een optimale klantenbeleving door zowel de unboxing ervaring te vergroten en te voldoen aan de waarden op het vlak van duurzaamheid.

Onze experts helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste verpakking op maat. Ze begeleiden je persoonlijk om jouw project perfect te doen slagen.

 

Wil jij net zoals dit bedrijf uitpakken met leuk drukwerk of een coole verpakking?

Neem vrijblijvend contact op

Ons team van specialisten staat altijd klaar om samen met jou de perfecte oplossing te vinden. De koffie is al gezet!